Kierownik Działu Żywienia:
mgr Anna Mikołajczak
Telefony:
Kierownik działu: 52 32 56 601
Dział: 52 32 56 602
Kuchnia: 52 32 56 754
Bufet: 52 32 56 775
E-mail: dz [at] kpcp.pl
Dział Żywienia Kujawsko-Pomorskiego Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy przygotowuje posiłki dla pacjentów i personelu Szpitala; od marca 2014 roku prowadzi bufet.
Nowocześnie wyposażona kuchnia zapewnia przygotowanie wysokiej jakości posiłków, a profesjonalny system transportu gwarantuje, że serwowane naszym pacjentom potrawy są zawsze estetycznie podane, mają właściwą temperaturę i walory smakowe.
W Dziale Żywienia zatrudnione są dietetyczki, technicy technologii żywienia, kucharze i pomoce kuchenne. Wszyscy pracownicy Działu Żywienia w codziennym działaniu starają się podnosić jakość swojej pracy, aby prowadziła do dostarczenia usług na oczekiwanym przez naszych konsumentów poziomie.
Dział Żywienia przygotowując posiłki ściśle przestrzega wymagań sanitarno-higienicznych, które zapewniają właściwe bezpieczeństwo i wysoką jakość zdrowotną wytwarzanych produktów zgodnie z potrzebami prawidłowego żywienia chorych.
Motywuje pracowników do nieustannej aktywności na rzecz poprawy jakości i podnoszenia kwalifikacji w zakresie żywienia.
Ciągle doskonali obsługę w celu dostosowania jej potrzeb i oczekiwań pacjentów i konsumentów stołówki. Doskonali również jadłospisy i receptury.
Zapewnia pracownikom optymalne warunki pracy.
Dział Żywienia stosuje system HACCP w zakresie: Produkcja i dystrybucja posiłków.